onsdag 29. april 2009

Hos frisøren!

Da mor kom hjem fra jobben i dag, hadde luftet meg og vi satte oss i bilen, håpet jeg at vi kanskje skulle på tur. Men det var liksom noe som ikke stemte helt…….. Vi kjørte en stund før mor stoppet foran et hus hvor det luktet masse hund, og da fikk jeg litt vondt i magen min, for her hadde jeg visst vært en gang tidligere også…….

001

Jeg forstod for alvor at noe ubehagelig var i gjerde da vi kom  inn i huset!  - og skalv over hele meg da mor løftet meg opp på et høyt bord,og da mor bemerket at jeg skalv, sa damen som var der, at skjelvingen min bare var TULL !!! Jeg fikk straks en løkke rundt halsen, og bordet som jeg stod på, er en ombygget tannlege-stol som kan beveges i alle retninger samt heves og senkes, og bare det i seg selv er jo mer enn skummelt! - Og som om ikke dette var nok, måtte mor gå, og overlot meg helt alene blant nifse sakser, børster og frisørdamen som det er vanskelig å finne særlig nåde hos! – Du snakker om å svikte sin aller beste venn…….!

006

Frisøren min har mange små hunder, og to stykker var inne hos meg mens jeg klippet meg. De har tatt mange fine priser og hadde flotte frisyrer i aller siste skrik og var pyntet og dandert med hårstrikk etter alle kunstens regler.

Jeg ble klippet og badet, børstet og fønet mens mor var borte, og gleden var STOR da hun endelig kom tilbake :-)))

008009

 

 

 

 

 

 

Men det kjentes litt rart ut like etterpå da vi var vel hjemme igjen. Pusen som kom slentrende inn gjennom hageporten mens jeg satt og prøvde å summe meg litt, bråstoppet og sperret øynene opp da hun fikk øye meg. Men så kom hun forsiktig bort til meg og snuste lenge oppetter “de nye” frambeina mine. For jeg ble klippet enda kortere i år enn i fjor. Mor og frisøren var blitt enige om at det var lurt for oss som ferdes så mye i skog og mark.

012

013

Men etter en liten stund, fant jeg ut at det gjorde godt å få rullet og ristet seg litt!

025

Tja, kanskje det ikke er så aller verst med kort hår alikevel, når alt kommer til alt? Nå blir det jo lettere å fjerne Borrer og annet griseri, for som det står i den svenske Beardis-boka til mor:   “Beardisen smutsar ner!”. Absolutt alt setter seg i pelsen min, som kvister, barnåler, sand og mye, mye mer…..! Og så blir det helt sikkert godt med kort hår når sommer-varmen kommer!

037

Men nå er jeg fryktelig sliten altså, og vet ikke helt hva jeg synes om slike “bli-ny-dager”. Jeg har tenkt og legge meg ,og mor har lagt nytt og rent trekk på dyna og puta mi, - yndligstrekket mitt!

I morgen er jeg nok i litt bedre form, og da skal jeg på tur sammen med kompisen min, Ottar!

GOD NATT ALLE SAMMEN!

Mor vil gjerne få legge til, at dette er skrevet ut fra Lussi sitt perspektiv, og at frisøren er en ordentlig trivelig dame som koser og prater masse med “kundene” sine! I dette yrket er det nok ofte påkrevet at en er litt betemt, ellers vil det ha blitt vanskelig å utføre jobben sin!

tirsdag 28. april 2009

Borrer

068

Disse fryktelige Borrene finnes flere steder langs Kulturstien på Utøya hvor vi var i dag. De hekter seg svært lett fast på alle lodne overflater som hår og klær, noe som Lussi smertelig fikk erfare.

040

De tover seg raskt inn i pelsen, og det lureste er å fjerne dem så fort som mulig. Stakkars Lussi finner seg tålmodig i å få hjelp til å bli kvitt dem, selv om det av og til lugger litt.

032

Men det var mange jeg ikke fikk ut på turen, så det er godt at Lussi har kam og børste i toalett-sakene sine. Men jeg tenker på alle andre dyr som sikkert blir plaget en del av disse vekstene.

Justering av "Fridag og frosk"- innlegg

Under utarbeidelse av bloggen min nedenfor, sluttet blogge-programmet mitt plutselig å virke. Det er mulig jeg lastet inn for mange bilder, for dette skjedde før en dag også? - Jeg måtte gå over til det ordinære programmet mitt for å korrigere skrivefeil, men da ble noen av de små froskebildene mine dessverre slettet og andre forkjøvet slik at de ikke står helt der de skal (til grenseløs ergrelse for en som er nærmest perfeksjonist når det gjelder nettopp slike ting).
Jeg satte inn et bilde av et par ender som vi oppdaget nede ved Røflovatnet, men det bildet havnet selvfølgelig øverst på bloggen min, selv om det var meningen at dette bildet skulle komme helt sist (helt håpløst dette basis-programmet!).
-Hvilke ender er dette mon tro? Den gamle fugleboka mi ligger igjen oppe på hytta.

28.04 - Nå har jeg fått et nyttig tips om et nettsted med bl.a fugle-arter.
Så nå vet jeg at endene på bildet er Kvinand. :-)
Mange takk for tipset, Kirsti

mandag 27. april 2009

Fridag og frosk……!

______________________________________________________________________

Da Lussi og jeg gikk lufteturen vår i morges, ble vi enige om å gjøre husarbeid først og gjemme turen vår til senere på dagen da det var meldt bedre vær. Vi startet med å støvsuge 1.etg og fortsatte ovenpå. Alle slumre-teppene våre ble hengt ut til lufting på verandaen………..


017


……….og da oppdaget jeg plutselig de stygge opphengene til klatrerosen min!!!


001 012


…….. de grønne snurre-dingsene ble dermed raskt fjernet og erstattet med knytinger fra hampnøstet som jeg kjøpte for noen dager siden. Det ble atskillig penere! - NB! Klatreveggen har jeg snekret helt på egen hånd :-)


Og deretter gikk turen til gartneriet og innkjøp av noen Stemorsblomster som jeg plutselig kom på at jeg hadde tenkt å kjøpe inn. - Tida fløy utendørs i mildt og godt vårvær og plutselig var det tid for middag og tur siden sola dukket frem.


Sekken ble pakket med resten av pølsene fra i går samt termos med kaffe og Kvikk-lunsj til dessert.


Vi gikk fra Lunsaunet og opp til Finnheimen i dag.


032


En riktig så fin sti dette også!





037



Men dessverre er den fine gamle skogen nord for Finnheimen blitt hugget ned i løpet av vinteren, noe jeg vet at flere av oss turgåere er lei oss for. Men det må sikkert gjøres, selv om vi synes det er sørgelig i og med at den var så usedvanlig vakker!


045


064


På Finnheimen ble det bål og grillpølser med lompe og stekt løk! Det fine teleskop-grillspydet som jeg fikk til jul av en venninde, ble innviet og kommer til å være i flittig bruk, Trine Lise!


059


Ikke for å mase men, er ikke disse pølsene snart ferdige da?


040


Hvitveisen blomstrer fint rundt gapahuken på Finnheimen, og mens jeg satt og drakk kaffe og koste meg med Kvikk-lunsj, oppdaget jeg plutselig noe spennende!


079


….. Et helt orkester av frosker som jeg forsøkte å snike meg inn på. Men de dukket raskt når jeg kom for nært. Det var bare å gå tilbake til gapahuken og ta en ny kopp med kaffe mens jeg planla strategien. Og etter 1/2 time dukket de opp igjen.



117


Jeg snek meg innpå på nytt, mens Lussi lot frosk være frosk og slappet av i halv-skyggen ved gapahuken.


121



Mens froskene var under vann, snek jeg meg helt bortil og la meg i gresset og venetet. Denne gangen tok det ikke like lang tid før de første hodene dukket opp over vannflata…..først det ene, så noen flere.... Så kom først ett kvekk, og et par til, og med ett dukket alle hodene opp og orkesteret var igang igjen. Jeg talte frosker flere ganger og kom til ca 30 stk.


129


133


134 136


Her må en klikke på hvert av bildene for å se dem i større format. Det gjelder for øvrig alle bildene mine. -Du verden så morsomt dette var! Jeg har ikke sett på makan til froskeliv!


søndag 26. april 2009

Gapahuker

Turen gikk til Kvistadkammen i dag. Jeg skal begynne å trene Lussi på ikke å løpe bort til folk, så i dag hadde vi med oss Gilde grillpølser, oppdelt i skiver, med tanke på treningen vår. - Men tenk, vi traff ikke ett eneste menneske, enda været var så godt at jeg gikk i kortermet trøye.

001

Det er ikke noe særlig å se at det fortsatt eksisterer et og annet piggtråd-gjerde, for det er ganske enkelt ikke lovlig lenger. (Dagens lille pekefinger!)

006

018

Kaffekjeler i gapahuker.

Det er trivelig å gå innom de to gapahukene oppe på Kvistad-kammen som er utstyret både med det ene og det andre.

021

Inne i en av dem står det til og med en liten vedovn som kan gjøre det godt og varmt for oss turgåere hele året rundt. Utenfor er det også anledning til å lage bål. Jeg har hørt snakk om at det er noen som pleier å feire hver nyttårsaften her oppe, og det er helt sikkert kjempe-trivelig!

035

Og dette er “ved-skjulet” med masse tørr og fin ved samt en øks og en huggestabbe.

Så her er det bare å slå seg til så lenge en ønsker…..!

Om ettermiddagen ligger gapahuken rett i sola og herfra kan en se ned mot veien som går til Kjerknesvågen.

OBS! OBS! - Enda et av disse grelle “post-kort bildene” mine!

045

Utsiketen sett fra gapahuken. Og jeg måtte helt opp på taket for å ta bildet, for det kommer opp en del skog like nedenfor som jeg ikke ønsket å ha med.

(NB! Jeg har meldt meg på fotokurs slik at jeg kan få hjelp til å sette meg inn i alle de forskjellige innstillingene på apparatet).

029

Dette geviret kroner taket på gapahuken, og det synes jeg er ganske så morsomt!

086

Til slutt i dag, et bilde av Gullstjerna som vi fant på vei hjem til middag; – Pølser med lompe!

lørdag 25. april 2009

Finnheimen

Forrige gang vi (Lussi og jeg) var på Finnheimen var den 11.04.-så derfor måtte vi dit igjen i dag for å sjekke snø- og føreforholdene.

030050

Jeg parkerte bilen nede ved Røflovatnet, og gikk først oppover til Floåsen. Noen steder ligger det fortsatt noe snø, mens det er helt bart de fleste steder.

018

Nesten på toppen opp mot Flåsen kommer en til et parti med nydelig utsikt ned mot Straumen, og her ser en kirka med Vangslia i forgrunnen.

Jeg er foreløpig ikke særlig flink til å ta slike utsikts-bilder. De minner meg mest av alt om noen av disse usedvanlig grelle prospekt-kortene som en av og til snubler over, og som en absolutt ikke kjøper!

Lussi og jeg hadde bestemt oss for å følge stien som går fra Floåsen og over til Finnheimen hvor vi enda ikke har gått i år. Men du verden så mye snø det var der!! Jeg gikk igjennom til knærne iført joggesko, snublet og falt, og måtte til slutt finne omveier gjennom tett skog og kratt, for til Finnheimen skulle vi! Jeg tror faktisk at Lussi oppfattet problemene som det medførte for min del, for hun løp først og fant etter hvert smarte omveier uten noe særlig snø.

093

Etter en god del strabaser, var det godt å endelig komme frem til Finnheimen med alle sine fasiliteter!

199

Jeg hadde kjøpt med en deilig Chiabatta med ost og skinke fra Ea (Internett-kafeen på Straumen), som både Lussi og jeg koste oss med mens vi slappet av i sola.

058

069

Finnheimen ligger i vannkanten ved Leklemsvatnet og var opprinnelig en samisk boplass fra 1865-1916. Denne gamle muren er nok rester fra den gang da…….

092

De som bodde her, livnærte seg på 10 reinsdyr, 2 geiter og etter hvert 1 ku og 1 gris. I tillegg dyrket de havre og poteter. De døpte plassen Liljestrand, og det er kanskje ikke så rart, siden det er massevis av vannliljer her om sommeren.

086 080

Men foreløpig er Leklemsvatnet dekket av is. Disse to bildene er tatt helt nede ved vannkanten.

109

Vel nede ved Røflovatnet ble det for fristende med et iskaldt bad.

124

121

Og hverken Lussi eller jeg husket i farten skiltet med badeforbud!

115

Også på Røflovatnet ligger fremdeles isen, men om vi fortsatt får sol og varme, tar det nok ikke lang tid før den er helt borte.

Da jeg kom frem til bilen etter turen, målte jeg faktisk 22 grader!