fredag 26. juni 2009

Sommer i Trøndelag

Blir nesten helt utslått av denne varmen som alltid kommer så plutselig på, og Lussi og jeg har holdt oss i skyggen det meste av dagen. Og pusen har for det meste søkt tilflukt under buskene sammen med sin gode nabo og bestevenn Marvin.

Det er så rart med alt det en blir vant med. For noen år siden bodde Karoline og jeg i Spania et års tid, og jeg syntes det var så skrekkelig varmt da vi kom nedover dit i august. Svetten silte bare jeg rørte litt på meg!

Men etter et års tid, da vi kom tilbake til minst like godt vær som det vi har for tiden, og alle klaget over varmen, gikk jeg rundt med gåsehud og syntes det var et veldig kaldt drag i lufta :-)

022

Lussi storkoser seg på en sti som nesten er gjenngodd av “Hoinn-kjeks”. - Vet ikke hva blomstene egentlig heter, så etter hvert skal jeg se og få skaffet meg en god bok over ville vekster i Norge ;-)

Jeg har ladet opp batteriet til kameraet i dag, og gjort meg klar for en liten utflukt sammen med Lussi i morgen, og det blogges senere en eller annen dag.

torsdag 25. juni 2009

Utsikt fra veranda og hage

I dag har jeg vært helt sjakk-matt, og for det meste søkt tilflukt i skyggen oppe på verandaen bortsett fra tur med Lussi. Sommervarmen har kommet til Inderøy, og det har vært en nydelig dag.

003

Nå blomstrer sommer-spireaen innenfor hagegjerdet, og de gamle peonene som jeg tok vare på og flyttet med stor varsomhet den gangen jeg  kjøpte dette stedet.

Jeg har lyst til å ha en rose-portal ved inngangen nede ved hagegjerdet, men har ikke greid å bestemme meg for om jeg skal tegne og få snekret en, eller kjøpe en av disse ferdiglagde.

019

Noen rosa sommerblomster……

020 Skulpurene like nedenfor hagen min kom opp for et par år siden, og er mye større enn et menneske.

(En av brufotene til Straumbrua i bakgrunnen)

Gjett om jeg skvatt da jeg intetanende kom hjem fra seinvakt en mørk høstkveld, og med ett fikk øye på dem gjennom verandadøra! :D

032

Og Straumbrua by night midtsommers.

Skulle ha kommet meg opp litt før, mens tidevannet hadde ligget helt blikkstille! Går ut fra at det byr seg  flere anledninger til å ta bilde av brua i løpet av sommeren!

onsdag 24. juni 2009

Vel hjemme igjen

Jeg synes det er slitsomt å reise, for selv om  flyturen kan være kort, tar det ofte lang tid å komme seg til og fra flyplasser. Karoline og jeg stod opp kl 07.00 engelsk tid, og dro derfra en time senere med to tunge kofferter samt håndbagasje. Siden jeg ikke handlet noe særlig selv, tok jeg med en del av Karolines bagasje i og med at hun snart kommer hjem.

Tok togbanen til Liverpool St. hvor vi måtte bytte tog for å komme oss videre til Stansted flyplass som vi ankom vel en time senere.

012  014

Alle disse murene, husene og takene med merkelige piper og antenner har fasinert meg fra dag 1 mens jeg har svitsjet forbi dem i vill fart og bare fått små glimt av inne fra togkupeen.

Men i går, da vi skiftet tog på en eller annen stasjon, rakk jeg i all hast å få tatt noen få bilder av dem like før neste tog suste inn på perrongen.

Den som kunne ha fått anledning til å gå  fra tak til tak og tatt pipe-bilder, eller kunne fått tegne dem ……..! - Gjett om jeg kunne ha tenkt meg det!

Karoline tok meg med til Richmond i går ettermiddag som ligger like ved Kew Gardens.

023 Et nydelig område langs Themsen med mange morsomme elvebåter, fine parkanlegg, gangveier og mange koselige restauranter.

031

078

044

 

 

 

 

 

 

 

033

021

Blomsteroppheng i en sidegate ned mot elven.

025

Og min lille, snille Karoline, som så gjerne vil at sin mor skal få flest mulig ønsker innfridd i løpet av sitt  korte London-opphold, står tålmodig og venter  mens mor skal ta et av alle disse evinnelige bildene sine.

He, he…… Dette bildet var du ikke klar over at jeg tok :-)  - Men du skjønner det lille venn, at når en skal ferdes i slike rikmannsstrøk,  hvor bl.a. Mick Jagger og andre selebriteter bor, kan en aldri føle seg helt trygg for paparazzier !

047

På vår promenade……, mange vakre motiver. Litt skeivt og skakt vel og merke :-)

074

Vi spiste og drakk vin og Cola på en av de mange koselige restaurantene.

082

Med utsikt til flere restauranter, elven og forbipasserene.

098

På vei hjem. – Et lite, intimt smug som dette som jeg simpelthen elsker!

Jeg skulle gjerne tatt mange flere bilder som dette, dog med de riktige innstillingene på kameraet.

Dette er et  av de første natt-bildet som jeg har prøvd meg på i slike omgivelser, og jeg skulle absolutt ha tatt flere!

101

Disse nydelige, blankpolerte London-drosjene, her med et eksotiske innslag bak rattet.

London er jo som kjent en multi-kulturell smeltedigel, hvilket en umulig kan unngå å legge merke til.

Kom hjem i ettermiddag kl 17.40 norsk tid, etter bare ca 2 1/2 time oppe i lufta, og det er som allerede nevnt, disse reisene til og fra flyplasser som er en påkjenning.

I tillegg har jeg en viss flyskrekk, som vel og merke bedrer seg  jo oftere jeg er ute og flyr. Så på hjemveien gikk det adskillig bedre, sikkert også pga en mannlig besetning av “flyvertinner”,  ispedd en god porsjon humor og morsomheter som bidro til å løse opp stemningen, og som jeg opplevde som ikke like konforme  og høytidelige som de kvinnelige vertinnene.

Nå sitter jeg ute på verandaen min, i pusens knirkende kurvstol som jeg har flyttet over til det gamle fallbordet mitt, mens jeg lar inntrykkene fra London-turen lansomt synke innover  meg.

Mamma har plukket inn peoner fra hagen min, og roser som lukter sukkersøtt og som vokser vilt like nedenfor hagen.

006

Lussi ble kjempeglad over å se meg igjen, og kom styrtende straks hun hørte stemmen min idet jeg kom ut av bilen, og jeg har fått utallige susser og “Beardis-klemmer” etter at jeg kom hjem!Mamma og pappa har vært enestående “barnevakter” for både Lussi og Pusen, og  har bodd her og tatt seg av både hjem og hage over all forventning!

Nå når jeg er vel hjemme igjen og sitter og oppsummerer alle inntrykkene i ro og fred, – fjernt fra all bylarm, undergunner og trengselsfylte gater (!), synes jeg at jeg har fått sett og opplevd en hel del i løpet av noen få, hektiske dager. Gode minner sammen med Karoline, som det er vel verdt å ta med seg videre…….

Etter denne turen vurderes en ny utflukt utenom all turistsesong, aller helst over nyttår en gang. Kanskje til et lite sted i Spania, f.eks.  Andalucia i februar/mars, når mandeltrærne og mye annet står i full blomst…..! -  Med fotoapparat og innlosjering på et lite, trivelig, intimt hotell/pensjonat med tilgang til trådløst nettverk……., helt for meg selv, slik at jeg kan bruke all den tid jeg trenger til å ta bilder av det  jeg vil uten at jeg plager andre.  Kanskje leie en bil, eller aller helst en motorsykkel, - en litt laidback Custome-sykkel, som jeg utrolig nok har greid å skaffe meg sertifikat til å putre rundt med ;-)

PS! Jeg  svarer på koselige kommenterer i morgen, etter en god natts søvn, i min egen myke seng med den gode puta mi, sammen med Lussi og Pusen.

tirsdag 23. juni 2009

Tid for hjemreise

I morgen vender jeg nesen hjemover etter noen intense dager i London. Det har vært ordentlig trivelig å være sammen med datteren min og se hvordan hun bor. Men jeg er helt utslitt av alle inntrykkene, støyen og den redselsfulle undergrunnen samt all trasking gatelangs på hard asfalt.

Karoline sitter ute i hagen, fullstendig oppslukt av den 2. boka i Millenium-serien av Stieg Larsson som jeg kjøpte med til henne, og hun har til min store glede minst like stor leselyst som det jeg alltid har hatt. Mens det gode språk-øret hennes, og det kjappe hodet, helt sikkert skriver seg fra hennes far.

Rundt omkring i hagen tusler og tasler det både i busker og kratt……. :-)

001

Koselige små vesener disse pinnsvinene som jeg ikke har sett på år og dag hjemme.

005

Men som blir så fryktelig sjenert når det skal fotograferes.

Var bl.a. i Richmond i løpet av dagen, og spaserte langs Themsen, og det kommer trolig noen bilder derfra i morgen kveld når jeg er vel hjemme og kan puste ut sammen med Lussi og Pusen ute på verandaen.

I Richmond stiftet vi et kortvarig bekjentskap med denne lille karen som satte pris på nøttene som jeg hadde i veska.

057

Tydeligvis en gutt! :-)

062

En skikkelig London-gutt som slett ikke var like blyg av seg som pinnsvinene!

mandag 22. juni 2009

Kew Gardens

I utkanten av Londons vestkant ligger Kew Gardens, en stor park som i år feirer sitt 250 - års jubileum.

003

Dette treet som er det eldste i hele parken, er fra 1700-tallet og har overlevd 9 monarker samt bombingen under 2. verdenskrig.

Karoline og jeg bøyde oss dypt, og hilste på treet i all erbødighet, for dette står det virkelig respekt av!

007

En “Treetop Walkway” 18 m over bakkenivå, er en av flere attraksjoner inne i parken.

058

Nydelige damm-anlegg med dertil hørende fugleliv finnes det flere av.

067

055

Endene må naturligvis få litt mat underveis!

031

En stolt mor med “Den stygge andungen”, og flere svaner som svømte forbi den romantiske, grønnmalte benken nedenfor.

044

Enger av lavendel med vannlilje-huset i bakgrunnen.

083

The Waterlilly House var absolutt den aller største opplevelsen blant mange andre i dag.

088

095

104

Her mangler bare “Tommelise”

102

118

Oppunder taket der inne, - litt shabby chic med belgfrukter.

131

Det var sikkert 30 grader og ekstremt fuktig inne i det lille drivhuset, og Karoline rømte raskt ut derfra! I tilleg var det mange besøkende som beveget seg rundt hele dammen, og det var slett ikke enkelt å ta bilder uten at noen av dem speilte seg i vannet! Dessuten speilte taket seg også i vannet, noe jeg har godkjent på særlig ett av bildene som en slags effekt.

Ergo: Dette var hardt arbeid! :-))

116

126

142

Ute i det fri igjen blant bambus.

053

(Her i London hvor ingen kjenner ingen, lot jeg “ullhår” og krøller være krøller etter utallige års hår-kamp! Jeg orket ikke å ta med meg hverken hårføner eller glattetang. - Kun til orientering hvis noen skulle være i tvil om at dette er meg ).

060

Enda en dam med velduftende liljer i forgrunnen.

073

En nydelig påfugl som dessverre fikk mange småbarn med en hysterisk mor etter seg, og som derfor fant det for godt å søke tilflukt oppe i et tre. Jeg ante ikke at de kunne fly på et vis!- Synd at den flyktet, for jeg ville så gjerne hatt et bilde av de fantastiske fargene dens i rent sollys.

014

Inne i the Temperate House. En palme nesten som en påfugl :-)

(Bilder tatt med blitz, og desverre elendige av den grunn).

016

018

Beplantning ved inn-/utgangen.

165

Jeg har foretatt et lite utvalg av dagens bilder, men burde helst gått rundt i parken i flere dager for å få sett absolutt alt og for å få tatt enda bedre bilder!

Det er mulig jeg i ettertid legger inn noe mer info om selve parken, men foreløpig er jeg alt for trøtt.

Og hvorfor i all verden dukker alle disse eventyrfigurene opp i hukommelsen min mens jeg er her? Merkelig. - Har ikke tenkt noe spesielt på eventyr på år og dag…..

Lurer på om de er fra H.C. Andersen alle sammen…….? Eventyrene om “Tinnsoldaten”, “Den stygge andungen” og eventyret om “Tommelise”. Tror nesten det. Får Google litt på det når jeg får tid, eller kikke i alle eventyrbøkene mine når jeg kommer hjem igjen :-)

lørdag 20. juni 2009

Portobello Market

Jeg kjenner meg temmelig utslitt etter å ha travet rundt i London i to dager, og er rimelig tom i hodet av alle inntrykkene.

012

Og Portobello Market hvor vi var i dag, er nærmest overfylt av mennesker.

030

Her kan en sikkert finne nær sagt hva en måtte ønske……..

014

026

044

020 059

Men jeg synes det er mye morsommere å ta bilder enn å stå “som sild i tønne” for å handle og studere varene.

025

Noen som er svært glad i blomster ser det ut til!

018

029 Jeg handlet bare en rød double decker til å ha hjemme i hyllene mine blant alle bøkene, og noen tinnsoldater :-) som alltid har fasinert meg etter at jeg som liten fikk høre det sørgelige eventyret om tinnsoldaten av H.C. Andersen (tror jeg).

002

Et nydelig blått hus som ikke var til salgs!

016

057

055

Kopper og kar…….., perlekjeder…….., og MYE, MYE mer……..!

065

036 047

Uendelig mye både å se og handle på Portobello Market som absolutt anbefales for den som har tenkt seg til London.

008