tirsdag 22. september 2009

Badenymfe

Stort sett er jeg kjempeglad i å bade og er rask til å springe ut i vannet når mor og jeg er på tur.

Men det gjelder utendørs og når jeg får bestemme selv!

112

Saken stiller seg derimot helt annerledes når jeg må opp i badekaret for å dusje!  Da føler jeg meg ikke særlig høy i hatten, og absolutt det verste jeg vet er når barter og skjegg skal vaskes, ……..ørene også for den saks skyld!

052

………og for en jobb det er etterpå! Da gjelder det å løpe fortest mulig inn i stua i håp om å få unnagjort det meste selv, før mor rekker å komme med alle tørke- og børstesakene mine.

025

060

Vet neimen ikke hvor godt jeg liker all denne frotteringen……. ser jo nærmest ut som en beduin !   - Mor, ……..dette er lumpent!

Etter et slikt bad, tar det flere timer med børsting, føning osv før mor er fornøyd, og vi blir så slitne begge to. Så innimellom slagene tar vi pauser hvor jeg blir pakket godt inn i tepper og får ligge i sofaen og slappe av.

222

231 228230

    Men du verden så rene og skinnende blanke bartene mine blir, ………. så lenge det varer!

(Nå mangler det nesten bare litt bartevoks her ;-), men det sier jeg bare ikke høyt ….. )

Hilsen Lussi

- med en ekstra, liten hilsen til Per og Frid.

mandag 21. september 2009

“Det Glade Hjørne”

121

Som nærmeste “nabo”  til anekset mitt, ligger utedoen på hytta.      Det er liksom “jeg og utedoen” !

028

056

Da jeg var ferdig med å pusse opp det lille anekset, fikk jeg fortsette her med malekosten. Og denne gangen ble fargevalget lys turkis, en herlig og sval farge som jeg synes passer godt der inne, og som dessuten går igjen i flere av bildene som allerede hang der.

013

Faren min har snekret “innventaret”  etter alle kunstens regler, og montert  en luftepumpe som faktisk gjør det lille avlukket til et blivende sted.

031 Og mens en først er der, kan en jo like gjerne ta en titt i gamle ukeblader eller kikke på små detaljer og bildene.

021

037

033

Jeg liker veldig godt bildet av Sven Nordquist som er hentet fra boka “Gubben og katta” og som alltid gjør meg i like godt humør.

Og et av Olav Myhrs muntre skråblikk på tilværelsen liver også opp i samme stund.

029

Bare et lite blikk ned mot vannet før jeg inntil videre forlater hytta og utedoen ……

onsdag 16. september 2009

MITT LILLE “KRYP-INN”

Velkommen inn i det lille anekset mitt oppe på hytta som er på hele 15  kvadratmeter og hvor det ikke er rom for så alt for mange krumspring !  

186

122

 

 

 

 

 

 

 

 190

Anekset inneholder to rom; en “stue” med kombinert kjøkkenkrok og en liten sovealkove med spise-/arbeidsbord.

I mange år hadde jeg kun et soverom ute i anekset, i det innerste rommet som var nokså dystert med umalt, mørkt panel og med pappas “snikkarbod” i det rommet som nå er blitt stue/kjøkkenkrok.

Men etter at faren min fikk behov for større plass til oppbevaring av verktøy, hageredskaper, blå krukker m.m. ….. og satte opp en egen snekkerbod, fikk jeg med ett fritt spillerom innenfor aneksets fire vegger!

Maling ble innkjøpt og penselen svingt, og jeg fikk satt inn et nytt vindu, et tredobbelt et (litt av det sees til høyre i bildet nedefor)   med utsikt ned mot vannet.

412

419

 164

Jeg er kjent for å være fargeglad og lot meg inspirere av det som jeg anser for å være noen av sommerens glade farger….. Lyst og lett slik jeg tolker sommerhalvåret, i glad kombinasjon med farger som jeg er alt for restriktiv til å bruke hjemme, men liker å leke med andre steder…… :-))

Litt av kjøkkenkroken som i tillegg har kjøleskap og to kokeplater, og  hvor om jeg vil, kan trylle frem det aller meste….. ;-)188

Hjemme er jeg en stor rotekopp, men her inne i det lille anekset mitt hersker alt i den skjønneste orden……;

359

367363

Dette er så definitivt det eneste stedet i min lille tilværelse hvor jeg har orden i sakene. - Her har jeg absolutt alt jeg trenger i løpet av sommerhalvåret, og det lille anekset er så bittelite at det rett og slett er uunngåelig at hver ting må ha sin plass!

389

Dessuten gjelder det å utnytte plassen til det maksimale!

Så over senga og vel så det…… , har jeg satt opp hyller med knaggrekker under til oppbevaring av håndklær, bade-og vaskesaker og alt det jeg for øvrig måtte trenge av klær i løpet av sommeren. – Bl.a. noen av min datters gamle, avlagte  hettegensere som ofte gjør god nytte for seg i smålummert sommervær!195

 Litt av senga  på 1,20 m inne i sovealkoven, hvor det er god plass til å slenge seg nedpå  for både to- og firbeinte med ei god bok hvis regnet siler ned utenfor……

Ikke alt fra anekset ble vist denne gangen, men neste sommer kommer det helt sikkert mer….. ;-)

PS! Det har tatt så lang tid å få blogget dette, fordi jeg var i så dårlig form da jeg tok bildene (les:svimmel), og ikke er fornøyd med stemningen i bildene. Det er så mye koseligere i anekset enn det jeg greier å formidle her, men under tvil publiseres likevel bloggen!

mandag 7. september 2009

Kluter

Når jeg først er igang med håndarbeidsblogging, kan jeg like gjerne fortsette med klutene/kopptuene mine.

Som jeg skrev for noen dager siden, stikket jeg forrige gang jeg var på røykeavvenning over 100 kopptuer som gikk unna som varmt hvetebrød i løpet av to dager på Husflidsmessa under “firmanavnet”  Strikkeriet.

Men selv om jeg begynte å røyke igjen, har jeg holdt denne strikkinga ved like, og etter at så godt som hele lageret ble tømt sist høst, har stabelen sakte, men sikkert begynt å vokse igjen,

fordi:

105

JEG GREIER BARE IKKE Å SLUTTE MED DET!

 

Det hele begynte med at jeg kom over en oppskrift  på noen fine grytekluter i et nummer av bladet Familien. Men etter at jeg hadde strikket et par av dem, fant jeg fort ut at det tok for lang tid og gjorde det hele om til kopptuer.

Siden det var sommer og sol, startet jeg med å strikke i turkis, rosa og gult som etter litt ga meg assosiasjoner om  Engelsk konfekt, og fargeutvalget ble dermed noe utvidet. 

Etter hvert gikk det hele slag i slag, og har så langt endt opp i flere kolleksjoner:

Jeg har en sommerkolleksjon, en for høst, en advent- og julekolleksjon i tillegg til at jeg har en for påske.

101

Det finnes noen flere kluter enn de som en ser i korga ovenfor, men de har jeg ordnet i gavepakninger som jeg heller skal presentere ved en senere anledning.

Og flere kluter kommer det til å bli i tida fremover……

092

For innunder denne katta, som for øvrig er en av Pusens mange liggeputer, skjuler det seg atskillige garnnøster som bare venter på å bli forvandlet til nye kopptuer.

Og mens jeg nå først er inne på dette med kluter:

080

Dette er jur-klutene mine.

De får en kjøpt i store pakker og i forskjellige størrelser på Felleskjøpet og er av god kvalitet selv om jeg nesten synes at de er litt for fine til å bruke!

085

074

Ha en riktig så fin kveld der ute alle sammen :-)

søndag 6. september 2009

Swing og rock´n roll – en liten tilstandsrapport

 

455  450450

Jeg har for det meste vært sengeliggende siden forrige lørdag da jeg våknet med småfeber og kjente meg uendelig slapp. Til alt hell var jeg på hytta sammen med foreldrene mine, slik at jeg har hatt noen til å ta seg av dyrene mine.

435

Feberen som bare varte en dag, gled over i en grusom svimmelhet som enda ikke har sluppet taket.

I mange dager har jeg nesten ikke kunnet snu på hodet uten at verden omkring meg snurrer rundt og jeg blir både kvalm og småsvett av hele greia. Dessuten er høye lyder svært ubehagelige og gjør meg bare irritert.

452

003  

 

 

 

 

 

For det meste ligger jeg på sofaen hvor det fortæres haugevis av aviser og foregår en utstragt bruk av Internett. Så lenge jeg ikke beveger hodet alt for mye, går dette helt bra.

Jeg priser meg derfor lykkelig over å ha mer enn nok av billedmateriale liggende inne på harddisken, og de gangene jeg forsøker å holde meg på beina, raver jeg rundt med fotoapparatet omkring halsen.

Så nå har jeg lagret flere utkast til blogger som bare venter på å bli ferdige mens stadig nye ideer nærmest slåss om plassen inne i hodet mitt.

441

Legen mener det er en virusinfeksjon, en såkalt Benign Paroxysmal Positioning Vertigo, gjerne forkortet BPPV som har slått seg ned, men jeg er likevel litt spent på blodprøvene som jeg venter svar på mot slutten av neste uke.

124

I dag går jeg derfor glipp av en av Inderøy-turene, en tur på snaue 4 km én vei i lett terreng, som jeg neppe makter å gjennomføre.

Nå er jeg på ingen måte tilhenger av slike kollektive vandringer, bare så det er sagt. Men det er så godt som uungåelig på arrangerte turer (som det gudsjelov ikke er så mange av), om en tar sikte på å få med seg samtlige klipp på klippekortet hvilket jeg i utgangspunktet naturligvis tok mål av meg å oppnå. Jeg mistet den forrige turen sist helg også pga dette hersens viruset !

Dessuten har jeg et større prosjekt på gang nede i uthuset, som jeg heller ikke kommer noe videre med……

Men min lille verden raser ikke fullstendig sammen av den grunn. Heldigvis skal det mye til før jeg begynner å kjede meg i eget selskap, og nå ser jeg frem til å ta fatt på oppgaven med å rydde opp i og systematisere tusenvis av bilder som ligger lagret på pc´n, noe jeg burde ha tatt meg tid til for lengst !

459459

Så her må en kunne si at det mildt sagt “swinger” for tida, noe jeg liksom forsøker å understreke med alle disse ville fargeklattene.

Jeg er sikker på at det “swinger” inni hodet mitt om natta også, for jeg har bl.a. drømt at jeg har vært temmelig beruset :-)

Jeg vil tro dere skjønner hva som henger på snora nedenfor.443450

Men for de som kanskje ikke har gjettet det,  kan jeg fortelle at det er sitteunderlag for kalde, gamle rumper som jeg strikket og ga i gebursdagsgave til foreldrene mine tidlig i sommer :-)

lørdag 5. september 2009

Min mors domene

328

Inne i hytta er det min mor som har det meste av regien, og  her om dagen stod noen roser som hun hadde plukket inn i et av vinduene. Sommergardinene er de samme som mormor og bestepappa hadde hjemme hos seg, og det er fint at slike ting blir tatt vare på.

049 

Nå vel….., helt fritt for blått er det riktignok  ikke innendørs heller, for plutselig en dag oppdaget jeg at denne lille, blå musa satt midt på frokostbordet og kikket på oss…..

 

Min mor er et ordensmenneske av rang, og oppunder taket inne i den vesle kjøkkenkroken er det satt opp metervis av hyller som hun har heklet en uendelig lang blondekant til og hyllene er dandert etter alle kunstens regler! 

308

323

Jordbærting hører sommeren til og befinner seg på kjøleskapet blant huskeblokker og mobiltelefon,

og oppe på kjøkkenskapet står denne fine, gamle mugga.

347312

Dette pyntehåndkleet med en sirlig, brodert D, skriver seg også fra besteforeldrene mine.

333

         341

“Fin-serviset” inne i vitrineskapet med linnea-motiv som var yndlingsblomsten til mormor.

286

Og inne bak vinduskarmen står mammas vakre rose og ønsker alle sammen der ute en riktig fin helg!