torsdag 29. april 2010

Det er vår igjen!

Så godt det er at det begynner å bli mildere utendørs og Lussi og jeg har benyttet oss alt vi kan av det fine været i det siste.

Når jeg er på jobb og sola skinner utendørs, skynder jeg meg hjem for å fylle opp termosen med kaffe før vi hiver oss i bilen, kjører noen kilometer for så å komme litt opp i høyden som f.eks her ved Finnheimen på Røra (for lokalkjente).

021

Hvor herlig er det vel ikke å gå inn hit og sette seg ned ved gapahuken, ta frem termos og sjokoladekjeks og nyte sola, stillhet og ro etter endt arbeidsdag ……!

lørdag 17. april 2010

En innholdsrik dag !

Takket være en barndomsvenninne, havnet jeg fra morgenen av på auksjon i dag, noe som passet utmerket en isende kald dag i april med frisk vind og varmegrader like over O-punktet.

006

Det er år og dag siden sist jeg var på auksjon fordi jeg  har problemer med å fylle magen med nok is når jeg har sett meg ut noe, og det hele derfor kan bli alt for nervepirrende. Men du verden så morsomt som det var!

Noen hadde tatt med seg håndarbeid eller lesestoff og jeg angrer på at jeg ikke tok bilde av en strikkende dame ved siden av meg som satt og kreerte den nydeligste barnekjolen som en kan tenke seg. Selvkomonert til og med!

I tillegg traff jeg kjentfolk som jeg ikke har snakket med på år og dag!

Straks jeg kom inn i lokalet bet jeg meg merke i en grønnmalt liten Budalsstol med tilhørende bord i barnestørrelse. Jeg har en akkurat maken umalt stol her hjemme, og siden jeg nettopp har gått til innkjøp av dukkestue, hadde det vært midt i blinken! Men budene ble dessverre for høye, så jeg får foreløpig trøste meg med de to kurvstolene i samme format (som min datter har brukt), og som foreløpig står lagret oppe på kvisten et sted.

008

Dessverre et særdeles uskarpt bilde av stolen (til høyre i bildet), som jeg hele tiden satt og siklet etter……

Men bordet nedenfor ble mitt! :)

Et nydelig lite bord i chabby chic som jeg ikke behøver å gjøre noe med, og som trolig havner i stua mi med en stor og god tekopp på.

029

027            

Timene flyr i slike omgivelser og min oppfinnsomme venninne hadde forslag til flere fristelser ……

Klar for avgang etter at venninnen fikk med seg en passasjer som meget mulig kan se for seg en fremtid som medarbeider i en trolig forestående kunstutstilling ……...

015    017014

Med Teddy forsvalig nok sikret, TUT OG KJØR!

Fra auksjon gikk turen videre til et loppemarked ikke langt unna, hvor jeg bl.a. endte opp med en liten blomstervase til dukkestua og  2 små asjetter fra Rosenthal til 10,-  kr/stk.

033 

Dessuten fikk jeg med meg 4 blåmalte stoler til 50,- kr /stk. samt ei pent brukt flanellsskjorte i lune og koselige farger.

 

043

Dagen i dag har vært enestående, takket være min kjære, kreative barndomsvenninne :)

Takk  for en spennende dag,  Anne Beth!

søndag 11. april 2010

Leikarstu

Noe av det som i flere år har stått på ønskelista, er en lekestue ute i hagen, så her om dagen rykket jeg inn en annonse i lokalavisa. Til min store glede fikk jeg to napp på annonsen min og har vært på visning utrustet med fotoapparat og tomstokk.

Den første stua ser slik ut og selges til en overkommelig pris. Veggene trenger noen malingsstrøk, vinduet noen sprosser mens tak og gulv virket helt i orden.

032

Innvendig mangler den panel både i tak og vegger, men det er bare en fordel slik jeg ser det, for da kan jeg samtidig isolere og legge på smalt panel som jeg ønsker å ha. Et ekstra vindu kan jeg saktens også få satt inn og et rimelig vindu kan jeg uten problemer finne hos en av disse brukthandlerne mine.

035   033

034

Verandaen foran er litt i smaleste laget og jeg kunne ha ønsket meg noe annet enn liggende panel akkurat her. Men dette er sikkert noe som kan endres på etter hvert. Ytterdøra kan låses.

Den andre stua er noe penere, men også til en adskillig høyere pris.

Størrelsen på begge hyttene er omtrent den samme, ca 250 c X 200cm  godt og vel.

På denne stua er det liggende panelet smalere noe som passer bedre til størrelsen på huset.

039

Her er også verandaen større, men rekkverket må senkes til høyde tilsvarende nedre del av vinduet. Dessuten må de ferdiglagde stolpene på rekkverket ersattes med noe nettere.

Pyntelisten oppe i mønet må også skiftes ut!

037

Ytterdøra var kjempefin, men kan ikke låses.

038

Innvendig var den tipptopp selv om jeg kunne ønsket meg smalere panel og litt isolasjon i veggene.

040     041

Dessuten synes jeg det er en ulempe at stua har hele 3 vinduer som stjeler veggplass og sånn sett skaper begrensninger.

036

Opprinnelig har jeg hele tiden sett for meg at stua skal stå her, nedenfor verandaen min hvor Lussi og Pisi jakter på pølse- og godbiter.

012

Men etter en runde med oppmålinger har jeg kommet til at den vil ta for stor plass akkurat der.

007  006

Så nå har jeg endt opp med at den må plasseres et annet sted på tomta, nærmere bestemt i enden av plattingen foran uthuset og bortover mot gjerdet hvor eg egentlig har sett for meg et fremtidig drivhus. Her vil den skjerme fint for innsyn fra gangveien like utenfor gjerdet.

Du verden som jeg har spekulert og fundert i løpet av helga, men nå tror jeg endelig valget er tatt. Jeg kommer antagelig til å kjøpe den første dukkestua.