onsdag 30. juni 2010

Prosjekt dukkestue ……

I hele juni har det vært så vått og kaldt utendørs at jeg har valgt å holde meg mest innomhus. Varmepumpa har optimistisk blitt slått av enkelte dager for så å komme i gang igjen dagen etter, og jeg kan ikke minnes en så elendig og bedrøvelig  juni som den vi har hatt i år. Jeg hadde gledet meg sånn til tidligferie i år siden juni absolutt er min favorttsommermåned. Men jeg er ganske sikker på at gjennomsnittstemperaturen for denne måneden i år må ligge på omkring 10 grader inkludert myyye regn og vind!

 013

Til tross for uværet kom jeg meg etter hvert ut i dukkestua hvor gulvet ble slipt ned og pusset, deretter grunnet og sparklet og pusset igjen før det omsider ble malt hvitt.

Videre bar det avsted til Steinkjer med innvendige mål av dukkestua, hvor pappa hjalp meg med å regne ut materialforbruk samt innkjøp og transport av det nødvendige.

015

Her om dagen fikk jeg dessuten slått kloa i “snekkermannen” som kom til unnsetning og hjalp meg med utfordinger. Og etter at hjelpen hadde dratt kunne jeg begynne å rigge meg til med mitt.

I garasjen sages og kappes det,  for nå skal det legges panel! Og jeg koser meg alltid sånn når jeg kan drive med saker og ting i garasjen :)) Bilen er det over hodet ikke plass til der inne og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde hatt en liten låve med varme hvor jeg kunne holde på året rundt med snekker-, male- og restaureingsarbeider !

014

Selvfølgelig måtte denne saga svikte meg etter noen timer i dag! Den gikk som smurt til å begynne med, men av en eller annen grunn virker det som om sagbladet og mutteren som holder det hele på plass skrur seg løs og jeg får ikke til å fikse det. Med all respekt for slike innretninger fortsatte jeg like godt med håndsaga, noe som går minst like greit.

 019

I dag har jeg nesten lagt ferdig taket, og du verden så morsomt det er !!!

(Måtte dessverre gi meg da nakke og skuldre sa stopp, samt en senebetennelse i høyre arm som jeg har gått med siden før påske).

Jeg har omtrent så lenge jeg kan huske hatt lyst til å snekre, men aldri tort å prøve meg på det. Helt fra barnsbein av har jeg holdt øye med alle pappas snekkerprosjekter og etterhvert nærmest fotfulgt enhver håndtverker som har vært her i huset. Sikkert til manges store frustrasjon ……., men jeg synes bare det de driver med ser så morsomt ut.

Og nå har jeg endelig fått prøve meg :))

Og jepp!  Dette kjenner jeg ligger for meg . Dette er det sikkert og visst at jeg absolutt har håndlag for og kan mestre !!  :)

Iført “orndtli” snekkerbukse som jeg har, er jeg for tiden i mitt ess!

I dag har jeg saget, hamret og banket og er nesten ferdig med taket som stemmer på milimeteren. Tida har flydd og jeg har knapt hatt tid til å spise. (Kun 3 knekkebrød sånn innimellom).

Og så har jeg nesten helt glemt at det har vært overskyet vær med regn ;))

Har flydd mellom dukkestua og garasjen i bare T-skjorta jeg, og ikke enset hverken vær eller vind !

011

Sjekk dette kvalitetsarbeidet da !  :)))

Dette er det morsomste jeg har gjort på lang tid og jeg stortrives og er så fornøyd med meg selv at !!!

Litt selvskryt må en da kunne unne seg selv en gang iblant :)

Hoinnkjeks langs Strandveien …..

På vei hjem fra tur i går kunne ikke Lussi og jeg unngå å legge merke til alle de vakre hoinnkjeksene som for tiden står i full blomst langs stier og veier.

Mot røde naustvegger i Strandveien synes jeg at de kommer til sin fulle rett, og jeg er så glad i alle hvite blomster selv om disse gjerne ansees som ugress.

   028

Det er så vakkert her på Straumen når sola endelig skinner …..

035

Kjært barn har mange navn som det heter. Hoinnkjeksen som vi sier her kalles også bikkjekjeks, hundekarve, hundesløskje, bikkjeløk m.m….. Lurer på hvorfor navnet  er koblet til hund …. ?

På latin: Anthriscus sylvestris

( latinske navn er besnærende og jeg liker å prøve å lære dem v.hj.a visuelle huskeregler)

 030025

 

 

 

 

 

 

036

Så herlig det er å ha sommerferie! :))

De lyse sommernettene har en tendens til å bli laaange, men til tross for det kommer jeg meg tidlig opp.  Så godt at en trenger mindre søvn i sommehalvåret !

mandag 28. juni 2010

Endelig en godværsdag !

Omsider fikk vi en godværsdag her i trøndelag!

I går la jeg for føste gang ut putene til benken utendørs, og det tok ikke lang tid før den var okkupert …… !

004  013013

 

 

 

 

 

 

 

 

Pisi oppdaget putene på benken etter knappe 5 minutter og jeg måtte skynde meg inn for å finne et skinn til å beskytte putene med!

005

Det øverste trinnet opp mot verandaen er også deilig å ligge på, men i går var det  altså benken med putene som “tok kaka” !

011 013015

GOD SOMMER !

lørdag 26. juni 2010

Pytt sann !

På jakt etter rekved gikk turen til Trones i ettermiddag.

Gangveien gjennom skogen rundt hele golfbanen er kjempefin å rusle på, med mangfoldige stier ned til sjøen.

004 018002

Jeg har alltid vært fasinert av dammer, vannpytter og bekker som har blitt rikelig fylt opp av alt regnværet de siste ukene.

029

Dammen ovenfor var ekstra fin med alt det frodige bladverket rundt. Men vanskelig å få noe godt bilde av pga dårlig fotfeste og det var på nære nippet at jeg ikke havnet midt oppi den!

023015015

torsdag 24. juni 2010

En ny tursti …..

For noen uker siden da jeg var innom de trivelige damene på Ziksaks, den lokale frisørsalongen for å renovere “topplokket”, ble jeg tipset om en tursti som jeg aldri har gått før.

Med det nydelige været og de godt og vel 20 varmegradene som vi har hatt i formiddag, la Lussi og jeg oss på fire hjul i retning Kjerknesvågen ……

Like etter å ha passert barneskolen ved navn Lyngstad skole, og i svingene deretter, tok vi av ved bekken og opp til høyre mot hønseriet, skiltet “kultursti”.

019

Både Lussi og jeg elsker nye stier å gå etter og varierer veldig hvilke stier vi tar.

I styggværet de siste ukene har vi gått etter mer eller mindre kjente stier og sikret oss klipp til klippekortet for Inderøyturer. Mange av de turene er dessverre alt for korte etter Lussi og min smak, men har egnet seg noen lunde brukbart i forhold til været i det siste.

051

Den nye stien vår i dag viste seg å være like godt merket og tilrettelagt som de aller fleste turstier her på Inderøy. Og jeg må virkelig si jeg beundrer alle frivillige som har engasjert seg i dette arbeidet og ofret så mye tid og krefter til stor glede for alle oss turgåere.

046

Det finnes mange turalternativer i dette området. Lussi og jeg fulgte først en sti i nokså bratt terreng opp mot en trimkasse. Kun ett mennske hadde vært der før oss i dag og Lussi og jeg nøt stillhet og fuglesang uten å treffe noen andre.

Vi kunne også ha valgt en sti helt inn til Bøl, skihytta som er et yndet utfartstssted sommer som vinter. Men den turen skal vi heller ta en dag med ryggsekk, matpakke og kaffe på termosen.

044

I noen glimt kan en se ned mot deler av Kjeknesvågen.

Etter å ha vært oppe ved trimkassen, tok vi på vei tilbake stien skiltet mot Skjemstadaunet med en avstikker ned mot Kishølet, en bratt og godt tilrettelagt kleiv.

024      033

Oppslagstavler med lokal informasjon er også å finne langs hele stien her, som så mange andre steder på Inderøy.

039

KISHØLET

  030 029

027

Ooooaouuu ……  Lussi tester akustikken :)

054 

Med markblomster langs begge sider av stien er vi på vei ned mot sivilisasjonen igjen.

I går var jeg på hytta sammen med foreldrene mine hvor mangt og meget ble diskutert. Bl.a turstier på Inderøy contra de Steinkjer, en adskillig større kommune har å tilby. I mine øyne er det kun Byafjellet i Steinkjer som kan måle seg med alt det Inderøy har å tilby i så måte. 

søndag 13. juni 2010

Fra mitt vindu….

Syrinen utenfor det ene loftvinduet som jeg sitter og ser ut på.

Et par bilder fra i dag og fra i vinter med rimfrost en tidlig morgen.

008

018   007019

  Står ikke helt inne for denne bloggen, men morsomt å se kontrastene uansett :)

Det er nesten så jeg kan kjenne et kaldt gufs nedover ryggen når jeg nå ser disse vinterbildene!

En vakker dag

10. juni ble min kjære pappa 75 år.

Dessverre var jeg sengeliggende med feber etc den dagen bursdagen skulle feires sammen med gode venner noen dager tidligere. Men 10. juni, på pappas bursdag, kom foreldrene mine innom før jeg skulle på seinvakt.

Etter en koselig tur langs sjøen og opp gjennom Næssberga, ble Lussi og jeg invitert på lunsj oppe på Langhuset/Øynaparken som holder åpent fra kl 12.00 nå i sommerhalvåret.

019 022    023 025 

En vakker og uforglemmelig formiddag med nydelig mat og fantastisk utsikt ned mot Straumen og utover Trondheimsfjorden.

Inderøy, Inderøy …….! Jeg vet ikke om noe annet tettsted her til lands med like mange varierte og eventyrlige fasiliteter i tillegg til alle de flotte og godt tilrettelagte turmulighetene.

torsdag 3. juni 2010

Litt gjenbruk

I går hadde jeg en stor dag ute i hagen.

Med oppholdsvær og behagelig temperatur, ble saker og ting hentet ut fra sitt gjemmested under verandaen hvor jeg i løpet av vinteren lagrer både benker og bord, drivved og mye annet rart.

007009010 

Og fra glemselen dukket denne gamle saken frem, som en gang i tiden trolig har tilhørt en separator.

Innkjøpt til en billig penge hos Containergirl naturligvis ;)

Jeg synes den ble fin jeg, med hvite margeritter oppi …..

015011023027

Det gamle melkespannet ved siden av fikk jeg også rimelig i forbindelse med en av mine mange ekskusjoner på søppeldynga. Nå er det bare å vente til hengelobeliaen som jeg har plantet oppi vokser seg større og frodigere …..