tirsdag 24. august 2010

Lyst på en sykkeltur …….. ?

Denne sykkelen kom jeg over for noen dager siden, parkert utenfor Husfliden på Oppdal !

095

093   096

Et skikkelig råskinn av en sykkel !!!

094

Går ut fra at den/de som har stått bak dette produktet må ha hatt det ganske så morsomt i løpet av produksjonen :)

Til inspirasjon og glede for alle oss andre !

mandag 23. august 2010

Rondane

Fra Haverdalssetra bar det nedover den lange Haverdalen neste dag,  i oppholdsvær og behagelig turvær.

061  

To Bukkene Bruse .….  :)

060

På vei nedover Haverdalen.

067

Etter en temmelig bratt oppstigning fra Haverdalen, riktig nok med en pause midtveis, er det fantastisk fint å nyte utsikten fra den tilbakelagte strekningen nedenfor og bak oss.

070

Den siste biten oppover fjellsiden bør balansen være i orden. Men for en pappa med mange års seilbretterfaring er dette slett ingen sak!

068  069

Godt med en pause i lynget og en skive med leverpostei helt oppe på toppen hvor det var vindstille uten en lyd å høre.

074

Nedstigning med “Berget det blå”  i bakgrunnen.

078

Og vi gikk og gikk, og gikk og gikk ……!

080

  Snart fremme tro ……?

Nedenfor, der sola skinner,  ligger Grimsdalshytta hvor bilen vår stod parkert.

082

Alle og enhver er nok litt slitne her hvor vi gir oss i kast med den siste og veldig laaange biten frem mot målet.

084

Nede ved elva fikk en møkkete Lussi et høyst ufrivillig bad før vi kunne rusle opp mot setra.

Du verden så godt det var å komme frem og slenge seg nedpå køya!

Og endelig kunne jeg fortsette med den spennende boka jeg hadde liggende i bilen, “Rebecca” av Daphne du Maurier, en gammel klassiker som jeg koste meg med i solveggen, og som anbefales!

Etter en liten hvil, dusj og med rene klær, er det ubeskrivelig godt å gå til dekket middagsbord med blomkålsuppe laget fra bunnen av, kjøttkaker med fantastisk god saus og karamellpudding med kaffe til dessert!

Fjellturen ble noen dager kortere enn opprinnelig planlagt, men stive og støle, uvant med å gå med full oppakning, gjorde det ingen ting :) 

Neste år skal vi nok være bedre forberedt! (Det sier jeg alltid …..)

Takk for en fin fjelltur pappa og i tillegg en stor takk til min hovedsponsor!

 

(Til  Tina: Skulle hilse deg så mye fra Tove og Heidi )

søndag 22. august 2010

Rondane, Haverdalssetra

Den andre dagen i fjellet gikk vi fra Grimsdalshytta og over til Haverdalssetra med en god del tåke i dalen under oss.

040

Men etter hvert som vi kom høyere opp, fikk vi glimt av sol, og til tross for litt frisk vind,  ble det en alle tiders tur.

043    044

045

Lussi løp som vanlig hit og dit og fant alt småbuskaset uhyre spennende.

046

Kanskje ikke så rart når en kan komme over underholdende innslag som den lille hissigproppen nedenfor. Lussi moret seg stort mens stakkaren kom seg i skjul etter en høylydt skjennepreken!

076 075

Tunet på Haverdalssetra er omgitt av gamle småhus og på setra driver de fortsatt sterdrift.

050

På Haverdalssetra fikk vi bo inne i hovedhuset hvor ett av rommene er forbeholdt hundeeiere. Foruten oss var en trivelig danske de eneste besøkende denne dagen.

054

Lussi slet litt med at hun ikke fikk adgang til peisestua om kvelden, og hadde tungt for å finne seg i å ligge på den andre siden av dørterskelen. Ved en anledning smøg hun seg inn og forsvant lynraskt inn under bordet hvor hun nektet å rikke seg. Følgen ble at hun måtte bæres ut igjen!

Å holde Lussi inne på et rom er nytteløst så lenge hun vet hvordan ulåste dører åpnes. Så neste morgen mens vi satt i kjelleretasjen og spiste frokost, kom en selskapssyk Lussi løpende ned trappene og inn i spisesalen. Dansken som selv hadde hund hjemme, humret og lo mens Lussi gjemte seg under bordet, og hun som serverte la heldigvis ikke merke til at hun lå der :)

Litt sjarmerende shabby chic fra samme sted, langt inne på vidda……

 051 048052

fredag 20. august 2010

Rondane, Grimsdalshytta

Noen dager har Lussi og  jeg vært på fottur i Rondane sammen med pappa.

Vi kjørte fra Trøndelag i nydelig solskinn og ankom et sted litt sør for Hjerkin hvor vi hadde planer om å starte turen for å gå over fjellet til Grimsdalshytta. Men der var det allerede fullt tidlig på ettermiddagen pga noen anleggsarbeidere, så vi returnerte til Hjerkin og kjørte via Folldal innover den nydelige Grimsdalen med alle sine idylliske setergrender.

034

En liten stopp i veikanten slik at Lussi kan få strekke på beina og tisse noen skvetter om nødvendig.

036

Gjennom Grimsdalen har jeg vært på sykkeltur for noen år siden, og jeg kan på alle måter anbefale å ta turen hit til den frodige dalen hvor den vakre elva Grimsi renner .

I Grimsdal statsallmenning ligger også Rondane nasjonalpark, vernet i 1962 som landets første. Der er det totalt 53 setrer fordelt på 5 setergrender og noen enkeltgrender og Grimsdalen har vært gjennomfartsdal i alle tider som en av Norges lengste seterdaler.

Pappa, Lussi og jeg endte opp ved Grimsdalshytta hvor vi ruslet en tur i omegn og slappet av i sengene etter bilturen før det ble servert middag.

 092

Dette er den opprinnelige Grimsdalshytta, nesten identisk med den jeg husker fra første gang jeg var der i 1988.

Bildet nedenfor er hentet fra en brosjyre fra den gang.

Tidene forandrer seg ……

099

Nå har det kommet opp en glassgang mellom den gamle og en ny hytte som rommer resepsjon og spisestue i 1.etg samt mange overnattinsplasser og dusj med toalett i underetasjen. Varme i gulvet til og med nedenunder!

090

I glassgangen med noen stoler og bord, er det supert å sitte og  nyte utsikten uansett vær. Og på den andre siden like nedenfor, var det anledning til å slappe av med kveldssol i hagestoler etter en lang marsj. Men setervollen var i så måte et like godt alternativ!

089

På tunet like ovenfor hovedhusene bodde vi. Det nederste huset er forbeholdt oss med hund mens huset ovenfor er ment for selvbetjente turgåere.

Middagen ble inntatt i hyggelig selskap. På denne tiden av året etter at skolene har startet, er det behagelig få mennesker som ferdes i fjellheimen.

Sammen med et par hyggelige dansker delte vi middagsbord.

Nå har det seg engang slik, at når en møter folk i fjellheimen, spør en av en eller annen merkelig grunn aldri om yrke og status. Alle er likesinnet på et vis…..  Men jeg er ganske så sikker på at de to vi delte bord med, to brødre i så måte, måtte være tannleger begge to. For det første pga de hvite tennene, dernest pga flaskehalsskuldrene og denne litt spinkle, lutende og til dels veike kroppsholdningen som jeg har observert opp gjennom tidene og kan konstatere går igjen hos samtlige av mine tannleger.

Mens jeg konsentrerte meg om maten ble jeg etter hvert revet bort fra min egen absurde tankerekke og dratt med inn i visse EU-synspunkter til danskenes store fordel…… Siden det var få gjester i spisesalen, fikk jeg raskt dreid samtalen over mot Lussi som lå og ventet inne på rommet vårt.

Jeg så nettopp en hund ute på tunet, sa den ene dansken.

-Den er vel ikke sort og hvit,  sa jeg for fleip.

- Jo visst, det var den, fikk jeg til svar idet jeg fikk et lite glimt av en nokså slukøret Lussi der ute!

087

Stakkars Lussi hadde følt seg utrygg til tross for at hun hadde bilteppet sitt å ligge på i senga. Derfor hadde hun hoppet ut gjennom vinduet.

Hun ble vennlig og nokså motvillig geleidet inn på rommet igjen etter litt trøst og noen godord, med beskjed om at hun måtte vente mens jeg “er i butikken” slik jeg pleier å si mens hun av og til ligger i bilen og venter på meg.

Men etter desserten kom jeg ut på tunet og oppdaget en fortvilet Lussi under et nytt rømningsforsøk.

 038 

 

 

Inne på rommet var søppelbøtta under vinduet veltet og Lussi var logrende glad over å se meg igjen!

039

Stakkars Lussi, den lille “Muppeten” min (hun minner meg stadig vekk om en eller annen fra The Muppet Show med de hårete potene sine, skjegget og bartene ….), var ikke udelt begeistret for alt dette seterlivet.

Nå ligger hun godt sammenrullet på den ene sofaen min og er sikkert like stiv og støl som meg. Så nå venter straks en god omgang med hundemassasje for stive lår, legger, skuldre og rygg  før vi tar kvelden :)

Gid jeg hadde hatt en god massør jeg også!

tirsdag 10. august 2010

Sommerminner fra hytta

Jeg har som alle år tidligere tilbragt noen utrolig fine uker på hytta, sammen med dyrene mine naturligvis i tillegg til foreldre og mange av mine tanter, onkler, kusiner samt en fetter m.fl…..

002

Sommer er for meg hytta, riktignok ikke så langt unna, men langt nok til at jeg kan kjenne at jeg har ferie når jeg er der.

005

 016   017019

Det er så koselig når familie fra øst- og vestlandet samles en gang i året på hytta til foreldrene mine som her, eller på min tantes hytte like ved.

004

Kaffestunder og middager går slag i slag både her og der, og Lussi koser seg også stort ved å være midtpunkt i forsamlingen.

013

  Valmuer i sommersol….., trolig imortert fra Inderøy!

 057052

 

 

 

 

 

 

Etter at varmen og sola kom til Trøndelag, ble noen kveldstimer tilbragt nede ved vannet hvor det kan være nydelig å tilbringe kveldene.

042

Nedenfor en av alle de vakre staudene som mine foreldre har plantet på hytta, samt et par andre sommerminner :)

133

  148  154   

Onkel kaptein og pappa ute på “bøljan den blå” for å få skikk på vannledningen til vannpumpa!!!  ( En årlig seanse med “forviklingar”……! ).

011

Tilbake på jobb igjen, tenker jeg at en kan prise seg lykkelig over at en har muligheten til å oppleve dager som dette.

En skulle i bunn og grunn ikke hatt lov til å klage over bagateller så lenge helsa er god med adskillige valgmuligheter når en tenker seg om,  til å bedre hverdagene…...

056

Strandliv i kveldssol nedenfor hytta…..

055 044

070

Med stor takk for en hyggelig sommer til alle på bildene ovenfor og til alle andre, både to- og firbeinte som det var så koselig å treffe igjen……!