søndag 22. august 2010

Rondane, Haverdalssetra

Den andre dagen i fjellet gikk vi fra Grimsdalshytta og over til Haverdalssetra med en god del tåke i dalen under oss.

040

Men etter hvert som vi kom høyere opp, fikk vi glimt av sol, og til tross for litt frisk vind,  ble det en alle tiders tur.

043    044

045

Lussi løp som vanlig hit og dit og fant alt småbuskaset uhyre spennende.

046

Kanskje ikke så rart når en kan komme over underholdende innslag som den lille hissigproppen nedenfor. Lussi moret seg stort mens stakkaren kom seg i skjul etter en høylydt skjennepreken!

076 075

Tunet på Haverdalssetra er omgitt av gamle småhus og på setra driver de fortsatt sterdrift.

050

På Haverdalssetra fikk vi bo inne i hovedhuset hvor ett av rommene er forbeholdt hundeeiere. Foruten oss var en trivelig danske de eneste besøkende denne dagen.

054

Lussi slet litt med at hun ikke fikk adgang til peisestua om kvelden, og hadde tungt for å finne seg i å ligge på den andre siden av dørterskelen. Ved en anledning smøg hun seg inn og forsvant lynraskt inn under bordet hvor hun nektet å rikke seg. Følgen ble at hun måtte bæres ut igjen!

Å holde Lussi inne på et rom er nytteløst så lenge hun vet hvordan ulåste dører åpnes. Så neste morgen mens vi satt i kjelleretasjen og spiste frokost, kom en selskapssyk Lussi løpende ned trappene og inn i spisesalen. Dansken som selv hadde hund hjemme, humret og lo mens Lussi gjemte seg under bordet, og hun som serverte la heldigvis ikke merke til at hun lå der :)

Litt sjarmerende shabby chic fra samme sted, langt inne på vidda……

 051 048052

1 kommentar:

Anonym sa...

Som vanlig nydelige bilder og morsom tekst! Lussi hadde nok en innholdsrik tur, ja, luringen! M.