onsdag 26. mai 2010

Balsam for kropp og sjel

Inderøyturerene som i år består av 26 turer med klippekort er  godt i gang, så i dag har Lussi og jeg gått fra Undersaker til Rostadsjøen for å få årets første klipp.

004

Syv av turene er såkalt arrangerte turer med dramatiserte tablåer og kaffe underveis, men heldigvis henger klippetanga tilknyttet disse turene ute i tre dager slik at de som ikke har mulighet til å delta den oppsatte dagen også får gått turen.

007

Lussi og  jeg er ikke spesielt glade i å gå i flokk og følge og synes det er bedre å gå for oss selv, høre på fuglesangen og nyte stillheten slik som idag hvor vi bare traff noen få andre som var ute i samme ærend.

Omtrent midtveis mellom Undersaker og Rostadsjøen passerer en denne fine balsamskogen hvor lukten av balsam formelig slår mot en, særlig på fuktige dager slik som i dag.

018

  Hvordan disse trærne har havnet her nedenfor Rostad vet jeg ikke. Jeg har forsøkt å google for å finne ut mer om denne tresorten og lurer på om det kan være det samme som balsatrær? Dette høres meget tvilsomt ut. At et tropisk løvtre som stammer fra nordvestlige Sør-Amerika og som ble brukt til å bygge Kon-tiki skulle dukke opp her på Inderøy, høres vel drøyt ut ……. Bladverket stemmer heller ikke overens med det som er avbildet på Wikipedia…….

 027030

På vi hjem og tilbake til utgangspunktet etter en fin tur til tross for gråvær og duskregn.

060

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for en nydelig tur! Treet heter balsampoppel, innført fra Nord-Amerika. Blader, kvister og knopper avsondrer en velduftende harpiks, ifølge Google. Mamma.

blåklokke sa...

Kjekt å få gå turen med deg og Lussi:)
Så flott sti gjennom skogen!
Ha ein fin dag:)
Klem